Sıkça Sorulan Sorular

A- KURBANLIK HİSSESİ HAKKINDA

1- Kurbanlık Hisse Bedelleri Ne Kadar?

Birinci paket: 1.400 TL, ikinci paket: 1.600 TL, üçüncü paket: 1.700 TL, dördüncü paket: 1.800 TL, beşinci paket: 2.000 TL,’dir.

2- Hisseler Kaç Kg Etten Oluşmaktadır?

Birinci paket: yaklaşık 27-30 kg, ikinci paket: yaklaşık 32-34 kg, üçüncü paket: yaklaşık 35-37 kg, dördüncü paket: yaklaşık 38-40 kg, beşinci paket: yaklaşık 42-44 kg kemikli etten oluşmaktadır.

3- Kurbanlık Hisse Ücretini Ne Şekilde Ödeyeceğiz?

Ön kayıt yapıldıktan sonra 5 gün içerisinde ön ödemenin yapılması gerekmektedir. Hisse bedelinin tamamını kurumumuza elden ödeyebilirsiniz. Yada hisse bedelinin yarısını elden ödedikten sonra geri kalan bedeli kurban kesim merkezimizde ödeyebilirsiniz. Tüm ödeme işlemlerinde makbuz verilecektir.

4- Bankadan Kurbanlık Hisse Ödemesi Yapabilir miyiz?

Şuan için bankadan ödenememektedir.

5- Hisse Alacağımız veya Aldığımız Kurbanlığı Nasıl Seçebilir veya Görebiliriz?

Kurbanlıklarımız “Tekbir Hayvancılık Şirketinde”

Tekbir Hayvancılık, Kurfallı Mahallesi Değirmen Bayırı Sk. Silivri / İstanbuladresinde’dir.

Canlı kurbanlık satış hattı (0533 465 9376) ile irtibata geçerek kurbanlık hayvanlarınızı görmeye gidebilirsiniz. Hisse sahipleri kurbanlarını bayrama bir kaç gün kala görebilirler.

6- Kurbanlıklar Bayramın Hangi Günü Kesilecek?

Kurban kesimi hilale göre yapılacaktır. Hilal ile belirlenen bayrama göre 1. gün kesim olacaktır.

7- Hisselerimizi Kesimden Sonra Nasıl Teslim Alabiliriz?

Hisselerinizi “Silivri” kurban kesim merkezimizden alabilirsiniz. Ulaşım imkanı olmayan hissedarlarımız “Güneşli”de bulunan vakıf merkezimizden hisselerini alabilirler.

8-  Kesim Yeri ve Gelmem Gereken Saat Kaçtır?

Kesim yeri İstanbul Silivri’dedir. Açık adres: Tekbir Hayvancılık, Kurfallı Mahallesi Değirmen Bayırı Sk. Silivri / İstanbul

Kesimden birkaç gün önce telefonla bizlere ulaşarak kurbanınızın kesileceği saat dilimi hakkında bilgi alabilirsiniz.

9- Hissemin Kesim Sırası Neye Göre Belirlenecek ve Ne Zaman Olacak?

Kesimler küpe numarasına göre olacaktır. Kesimden önce duyuruları yapılacaktır.

10- Hisse Kayıt İçin İrtibat Numaranız Nedir?

İrtibat numarası; 0530 323 1381 veya 0212 550 6377’dir. Numaraya ulaşılamadığı takdirde birkaç saat arayla çaldırmayı deneyiniz. Dilerseniz çağrı bırakın size en kısa zamanda geri dönüş yapılacaktır.

11- Kurbanlıkların Hisselenme Aşaması Kısaca Nasıldır?

Her sene İslami usuller ve hijyen konusunu önemseyerek çalışan profesyonel ekibimiz öncelikle kurbanlıkları veteriner kontrolünde seçmektedir. Tesislerde bayrama kadar uygun koşullarda beslemektedir. Kurbanlarımız kurban kesim merkezimizde İslami usullere göre kesilip büyük parçalara ayrılmaktadır. Ardından tecrübeli hisse ekibimizde daha küçük parçalara ayrılarak özel muhafazalı kaplara tartılarak konulmaktadır. Ayrıca kemikler özel makinalar yardımıyla kesilip hisseye dâhil edilmektedir. Kurban çalışması boyunca bizlere her türlü soru için irtibat numaralarımızdan ulaşabilirsiniz.

12- Kurbanlıklarınızın Türü Nedir?

Kurbanlıklarımız Doğu Anadolu Irkı %100 yerli besi olup, büyük baştır.

13- Vekâletimi Nasıl ve Kime Vereceğim?

Vekâletinizi isterseniz kesim yerine gelerek verebilirsiniz. Kesim yerine gelemeyecek veya geç kalacak olan pay sahiplerinden telefonla vekâlet alınacaktır.

_______________________________________________________________________________________________________

B- YURT İÇİ KURBAN BAĞIŞI HAKKINDA

1- Yurt İçi Kurban Bağışı Ne Kadar?

1.200 TL’dir.

2- Bağış Ödeme Şekli Elden mi? Bankadan mı?

Bağışlarınızı kurumumuza elden yapabildiğiniz gibi ATM veya vezneden yapacağınız işlemde not olarak “Kurban Bağışı” ibaresini eklemeyi unutmayınız.

Hesap Bilgileri;

Kuveyt Türk Bankası

Hesabın Adı: İmam Buhari Eğitim ve Araştırma Vakfı

Hesap No: 7885000

İban: TR54 0020 5000 0078 8500 0000 01

Şube: Yenibosna

3- Bağışladığım Kurbanlığın Türü Nedir?

Büyükbaş hissesi.

4- Bağışlar Ülke İçinde Nasıl Değerlendiriliyor?

Tespit edilen ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaktadır.

C- YURT DIŞI (SURİYE) KURBAN BAĞIŞI HAKKINDA

1- Yurt Dışına Kurban Bağışı Ne Kadar?

650 TL’dir.

2- Bağış Ödeme Şekli Elden mi? Bankadan mı?

Bağışlarınızı kurumumuza elden yapabildiğiniz gibi Suriye için açılan fonumuza da yapabilirsiniz. ATM veya vezneden yapacağınız işlemde not olarak “Suriye Kurban Bağışı” ibaresini eklemeyi unutmayınız.

Hesap Bilgileri;

Kuveyt Türk Bankası

Hesabın Adı: İmam Buhari Eğitim ve Araştırma Vakfı

Hesap No: 7885000-7

İban: TR86 0020 5000 0078 8500 0000 07

Şube: Güneşli Merkez

4- Bağışladığımız Kurbanlığın Türü Nedir?

Küçükbaş hayvandır.

5- Hangi Ülkeye Bağışta Bulunabilirim?

Şimdilik Suriye’ye yapılmaktadır.

HESAP BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

İLETİŞİME GEÇMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

© 2011 Tüm hakları İmam Buhari İlmi Araştırmalar ve Hizmet Vakfı'na aittir.